Med sin lange kyststrækning er Danmark en af de største nationer inden for søfart – det barske hav er dog ikke optimalt, hvis du leder efter en hyggelig kanorute.

Heldigvis har vi også masser af åer, søer og vandløb, der er perfekte til en hyggelig tur i kano med familie og venner. De er spredt over hele landet – og vi guider dig til nogle af de smukkeste ruter.

Er du klar til at komme ud i naturen med din egen kano? Ellers kan du se mere hos friluft.dk, hvor du finder et stort udvalg af kanoer.

Skjern Å – smuk natur i Vestjylland

Lad os starte i det jyske. Du kan tage familien med til Skjern Å, som byder på flere populære kanoruter og mulighed for at sejle i flere etaper. Du kan leje kanoer flere steder på strækningen, eller du kan medbringe din egen. Hvis du sejler med strømmen, kan du se frem til en rolig og smuk tur i kano i det vestjyske.

Gudenåen – ro i kano på Danmark længste å

Gudenåen er Danmark længste å, og her kan I nyde alle 149 kilometer i kano, hvis I vil have et rigtigt eventyr med flere etaper.
I kan naturligvis også nøjes med en lille strækning på den østjyske å. I kan starte jeres tur i flere østjyske byer som Silkeborg eller Tørring. Der er også flere gode faciliteter på ruten, hvor I kan få en bid mad eller købe drikkevarer til turen.

Suseåen – kanoture på Sjælland

Du behøver ikke at tage til fastlandet for at sejle i kano – der er også mange gode muligheder på Sjælland. I kan eksempelvis sejle i kano på Suseåen, som er Sjællands længste å. Her kan I opleve Næstved by og sejle helt ind i byen centrum.

Silkeborg Søerne – roligt vand i naturskønne Silkeborg

Hvis du er mere til sø end til å, har du også masser af muligheder i Danmark. Du kan eksempelvis tage til Silkeborg Søerne. Her kan du sammen med dine bådkammerater nyde det stille vand og den skønne natur, der er omkring den østjyske by. Ulempen ved at sejle i en sø er, at I ikke får hjælp af strømmen og derfor skal lave lidt mere arbejde selv. Fordelen er, at det kan være mere sikkert på grund af det stille vand.

Odense Å – fantastisk rute midt i byen

Vi har helt glemt Fyn – og det går jo ikke. Der er mange gode muligheder for at sejle i kano på Fyn, men vi bliver nødt til at fremhæve Odense Å. Hvis du tager en sejltur på Odense Å, vil du få en fantastisk oplevelse, der både byder på byliv og natur. I kan eksempelvis sejle forbi Odense Zoo og få et glimt af dyrerene.