Arbejdsmiljøet i en virksomhed afhænger af ledere og medarbejderes trivsel. Med et godt arbejdsmiljø kommunikerer medarbejderne bedre, de arbejder bedre sammen og bliver mere produktive. Med mere produktive medarbejdere går det bedre for virksomheden, så i sidste ende kan det betale sig for en virksomhed at investere i medarbejdernes trivsel.

Erhvervspsykolog

Hvis du har brug for hjælp til at give dine medarbejdere en bedre trivsel, kan du finde erhvervspsykolog København her. En erhvervspsykolog kan tale med en medarbejder, der mistrives eller kan lave et længere forløb for alle medarbejderne eller et team. Derudover bliver der også tilbudt foredrag og coachingforløb. En samtale eller et forløb kan tages i frokostpausen eller før arbejde. Det bliver udført fleksibelt, så det passer til din virksomhed og dine medarbejdere. Der bliver ikke sat fokus på konflikterne, men givet konstruktive værktøjer til medarbejdere og ledere.

Ambitioner og trivsel

Med en erhvervspsykolog bliver der sat fokus på, hvordan medarbejderne kan trives mentalt i en presset hverdag. Det kan virke som selvfølgeligt, at hvis der er en stresset periode i virksomheden eller en medarbejder har høje ambitioner og arbejder hårdt, er det sværere at bevare en mental trivsel. Med hjælp fra en erhvervspsykolog kan medarbejderne lære at trives mentalt, selvom de er pressede eller har travlt i hverdagen. De kan lære at holde fri, når de har fri, få en bedre søvn, håndtere pres og deadlines bedre, bevare overblik, holde fokus og håndtere præstationsangst. Det giver medarbejderne mulighed for at udvikle sig, så de tør forfølge deres ambitioner uden frygt. Derudover giver det mere ro, hvis medarbejderne er i stand til at adskille arbejde og privatliv og håndtere de stressfaktorer, der er på arbejdet uden at lade sig påvirke.

Virksomheden

Der er selvfølgelig også fokus på, hvad virksomheden kan gøre for at skabe et bedre arbejdsmiljø. Hvis virksomheden er i udvikling eller skal omstruktureres, og der sker mange forandringer, kan der være mange ting at forholde sig til for medarbejdere og ledere. Der kan være stor utryghed, når det kommer til den slags forandringer, men virksomheden kan få hjælp til at forberede medarbejdere og ledere. En erhvervspsykolog kan hjælpe medarbejderne med at finde tryghed og ny entusiasme for deres kerneopgaver uden bekymring for alle forandringerne. Uanset om du har en lille en virksomhed med en håndfuld medarbejdere eller stor virksomhed med mange hundrede ansatte, er det værd at investere i et godt arbejdsmiljø.