Kan du lide at ro i fitnesscenteret og vil du gerne have muligheden for at gøre det derhjemme også? Så har du måske overvejet hvad det egentlig koster at få en romaskine og ikke mindst hvad en god romaskine koster, sådan en som de har i fitnesscenteret.

En god romaskine koster fra 6000kr til 15000kr – efter min mening.

Dyrt eller billigt?

Afhængig af dit budget synes du måske det er dyrt eller billigt. De fleste vil nok synes det er ret dyrt, sammenlignet med fx en motionscykel, hvor man kan få en helt fin en af slagsen til 4000kr eller mindre.

Men en romaskine koster nu altså det den koster og selv om man sagtens kan finde billigere romaskine, helt ned til 2000-3000kr, så får man ikke en god romaskine til de penge, det gør man simpelthen ikke.

Og hvis man ikke kan få en god romaskine, så bør man ikke købe en overhovedet, så simpelt er det efter min mening.

Prisen afhænger af teknologien

Hvor meget din romaskine koster afhænger især af teknologien.

Billigst er romaskinen der har modstand med magnetik. Altså ligesom du kender det fra de alminde motionscykler, hvor en magnet står ud for et svinghjul af metal. Hvis magneten føres tættere på svinghjulet så øges modstanden og det bliver hårdere.

Den type modstand er ikke så almindelig for romaskiner, hvor de bedre af slagsen enten har modstand med luft, som den Concept 2 du kender fra fitnesscenteret eller modstand med vand, som du kender fra vandromaskiner som Waterrower.

Concept 2 og andre luftromaskiner har den mest avancerede ro oplevelse, hvor man virkelig kan tæske igennem på højt blus. Det er denne type romaskine man bruger til konkurrencer og til træning i roklubber, hvorfor du bør overveje denne hvis du tager din rotræning seriøst.

Vandromaskiner er nok de mest populære til hjemmebrug fordi de giver en fed meditativ oplevelse når vandet kommer igang. De er gode at ro på og man kan give den gas, men de koster også en del, de er faktisk de dyreste romaskiner på markedet.

Så hvad skal du vælge?

Tænk over hvad der betyder mest for dig med din rotræning. Skal det bare være lidt træning her og der, så kan du klare dig med magnetisk modstand. Skal det være seriøs træning hvor du kan måle dig med andre online, så gå efter Concept 2. Skal det være en flot romaskine til hjemmetræning så gå efter vandromaskine.