Romaskinen er super træning, det kan du sikkert hurtigt mærke, hvis du tager bare 5 minutter på romaskinen i træningscenteret, men hvad træner man egentligt? I denne guide ser vi på hvilke muskler man træner på romaskinen og hvordan det ellers kommer dig til gavn.

Romaskine er super konditionstræning

Romaskinen er frem for alt effektiv konditionstræning af dine lunger og hjerte. Det kræver en rigtig god kondi at ro på romaskinen, fordi du bruger hele kroppen, ben, arme, ryg.

Derfor skal kroppen også bruge mere til til at komme ud til musklerne og derfor kræver det mere af din kondition.

Du kan forbrænde op til 1000 kalorier i timen på romaskinen og endnu mere hvis du kører intervaller. Det er for eksempel populært at træne i intervaller af 10 minutter hvor man giver den gas og så tager 2-3 minutters pause imellem. Prøv det selv, det er virkelig hårdt.

Netop muligheden for at varierer intensiteten gør rotræning meget alsidigt. Du kan sprinte afsted eller ro langsomt over længere tid, begge dele gavner din udholdenhed og din styrke.

Romaskinen træner næsten hele kroppen

De muskler du bruger i din rotræning er primært ben og ryg, men også overarme og biceps. Hvis du vel at mærke ror med den rigtige teknik, hvor du sparker med benene og trækker med ryggen, ikke med armene, som mange nybegyndere ellers ofte kommer til.

Hvad du træner afhænger også af hvor du sætter modstanden på din romaskine. Hvis du sætter den som tungere, vil din træning være mere baseret på styrke og ramme din ryg og arme mere.

Mange sætter efter min mening modstanden for højt, hvor den gerne faktisk skulle være en middelmodstand, så rooplevelsen bliver mere naturlig og man kan ro i længere tid. Roning er jo ikke kun en intervaltræning eller en opmvarmning, men en træningsform du godt kan lave i 30 minutter i træk eller 1 time for den sags skyld.

Konklusion

Romaskinen er måske den træningsform der er mest effektiv til at træne hele kroppen, kun matchet af crosstraineren. Men modsat crosstraineren får du med romaskinen også en reel styrketræning i lænden og ryggen der virkelig kan mærkes. Hvis du leder efter en træningsform der træner hele kroppen, styrke og kondi, på en gang, så er romaskinen et godt valg. Undgå dog romaskinen hvis ikke du kan lide at ro, for det er hård træning, der kræver du kan lide det.