Dette indhold er sponsoreret. 

Der er mange, der drømmer om at have deres eget hjemmefitness. Men det kan være svært at finde plads til det, hvis man ikke har den største bolig. Heldigvis findes der mange gode opbevaringsløsninger og andre muligheder. Det er dog vigtigt, at der er plads til bevæge sig frit rundt i sit hjemmefitness, så det fungerer. Ellers bliver man formentlig træt af det i længden. Læs med her og få gode råd til det kommende hjemmefitness.

Tænk hjemmefitness ind i den kommende bolig

Har man endnu ikke en bolig med plads til et hjemmefitness, og står man overfor et potentielt huskøb, kan det være en rigtig god idé at lede efter et hus med et ekstra rum, hvor der er plads til det ønskede hjemmefitness. Det kan også være, at der ikke er rum nok, men så kan man overveje, om man selv skal opdele et allerede eksisterende rum i to. Når man står overfor et huskøb eller en ombygning, kan man med fordel alliere sig med en boligadvokat, der kan hjælpe med alt det juridiske. Med en boligadvokat sikrer man desuden, at der ikke opstår problemer senere hen, så man kan bruge energien på sin træning i stedet for boligproblemer. En anden idé er at lave et hjemmefitness-område udenfor, så man kan træne i det fri og undgå pladsmangel indenførs. Det er dog vigtigt at tænke over, om det vil være forstyrrende for naboerne.

Hvor meget plads kræver et hjemmefitness?

Hjemmefitness er for mange en oplagt mulighed, da det giver frihed til selv at bestemme, hvornår man vil træne. Derudover slipper man for at skulle transportere sig til og fra et fitnesscenter. Dog kræver det ofte en del plads at have sit eget fitnesscenter derhjemme. For det første skal man have plads til alle de forskellige redskaber og maskiner, som man ønsker at bruge, og for det andet skal man have plads til at udføre de øvelser, man har sat sig for at lave. Alt i alt kræver hjemmefitness ofte lidt mere plads end man lige regner med – både til selve redskaberne og maskinerne – og til den frie bevægelighed under træningen.

Hvilket udstyr til hjemmefitness?

Når man gerne vil have et godt udgangspunkt for at komme i gang med hjemmefitness, kan det være en god idé at investere i nogle basale redskaber. Det kan eksempelvis være en træningsmatte, håndvægte og et stepbræt. Med disse tre ting har man rigeligt med muligheder for at lave både styrke- og konditionstræning derhjemme. Træningsmåtten er især vigtig, da den giver mulighed for at lave øvelser på gulvet uden at skulle bekymre sig om, at gulvet er for hårdt eller blødt. Hvis man har plads til det, kan man overveje at investere i flere redskaber til sin hjemmetræning – eksempelvis en crosstrainer, et løbebånd eller en romaskine. På den måde har man virkelig mulighed for at variere sin træning derhjemme, så man ikke kommer til at kede sig.