Går du meget op i din sundhed, krop og træning? Det kan være du især går op i vægtløftning og måske træner efter at nå et bestemt mål såsom vægttab, muskeløgning eller noget helt tredje? Uanset hvad dit mål er, er det vigtigt at have det rette udstyr til træningen – dette gælder udstyr, tøj og især sko. I artiklen finder du en guide til at finde de rette sko til træningen.

 

Hvad træner du til?

For at finde ud af hvilke sko du skal vælge, er det vigtigt at du fastsætter, hvad du skal bruge dem til; skal du løbetræne meget, eller skal du løfte vægte? Løbetræning kræver sko, som giver meget støtte til fødderne, så du undgår skader. Vægtløftning derimod skal gerne gøres uden støtte og plateau i fødderne, så du undgår at træne “skævt” og på den måde får skader. Dette kommer selvfølgelig an på, hvad du vægttræner; hvis du træner arme, er det knap så vigtigt med disse sko, men hvis du træner underkrop (squats, dødløft, osv.), så er det relativt vigtigt at have helt flade sko. Her kan du finde sko til vægtløftning.

 

Hvad er ellers vigtigt til vægtløftning?

Udover skoene er det vigtigt at have behageligt tøj på til at løfte vægte. Hvis du ikke har tøj på, som du føler dig behageligt tilpas i, så kan det være meget surt at træne. En tredje vigtig ting at huske på til vægtløftning er formen! Hvis du har de rette sko og det mest behagelige tøj, så kan det være lige meget, hvis du ikke har den rette form under træningen. Hvis man træner med forkert form, kan man meget nemt få skader. Derudover vil du højst sandsynligt se færre resultater, fordi du ikke rammer de rigtige muskelgrupper og overbelaster dig selv unødigt meget.

 

Hvordan kan du holde motivationen i gang?

Når man træner, er det bedste råd at være konsistent med sin træning. Der er flere måder at holde motivationen kørende, så du ikke går død i det og får lyst til at give op hurtigt. Du kan få en træningsmakker, så I kan holde hinanden ansvarlige og sørge for, at I kommer ud og træne. En anden måde at holde motivationen kørende er, at downloade en træningsapp, hvor du kan tracke din træning og kalorieindtag, så du med tiden kan se resultater. Hvis du ikke er så meget til at tracke din træning og kalorieindtag, så kan du med fordel finde andre måder at holde motivationen kørende på.

 

Skal du investere i et smartwatch?

Hvis du går meget op i din træning, kan det være en god idé at investere i et smartwatch, applewatch eller en eventuel fitbit for at tracke din træning og dine daglige skridt.

 

Uanset om du træner hjemme eller i fitness er de rigtige sko vigtige

Det kan være fristende at tænke, at man ikke behøves gode sko, hvis man træner derhjemme, men dette er faktisk mindst lige så vigtigt, som hvis du træner i fitnesscentret.