Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du behandler din krop både inden, under og efter træningen. At træne er godt for kroppen, men træningen kan blive endnu mere effektiv og givende, hvis du behandler kroppen korrekt. Og hvem ønsker ikke at få den bedste mulige træningsoplevelse, nu hvor man alligevel er igang?

Inden træning

Det er vigtigt at tænke over, hvornår du spiser, inden du træner, og hvad du spiser. At dyrke motion på fuld mave er nemlig ikke godt. Derfor anbefales det, at du spiser 1-2 timer inden træning.

Muskler bruger kulhydrater som energi. Det er kroppens brændstof, og derfor nødvendigt for dig, hvis du skal have energi til træningen. Derudover er kulhydrater også det, som er lettest at fordøje. Når du sammensætter et måltid inden træningen, er det altså bedst, hvis det primært består af kulhydrater. Det kan være skiver af brød med ost, æg eller fisk, banan og et glas mælk eller smoothie og havregrød.

Derudover er det vigtigt at have væskedepoterne fyldt op. Det gælder om at ramme kroppens væskebalance. Drikker du for meget, tisser du det overskydende væske ud igen. Du kan altså ikke bare drikke overdrevent meget vand og så kører på det under træningen. Sådan fungerer kroppen ikke.

Under træning

Under træningen kan din krop have behov for væske. Hvis det er et langt træningspas, som du har kastet dig ud i, kan den også få brug for at få energidepoterne fyldt en smule op. Gå efter hurigt optagelige kulhydrater som bananer eller druesukker.

Efter træning

Det er vigtigt at få mad i kroppen efter træning, da det hjælper kroppen med at restituere. Derfor skal der gerne gå maks 30-60 minutter mellem måltid og træning. Når du sammensætter måltidet, skal du gå efter protein og kulhydrat. Det er godt, hvis måltiden efter træningen er dagens største. Hvis ikke det er det, kan du gå efter ingredienser som mælk, frugt, hytteost eller banan.

Ud over at spise rigtigt er det også vigtigt at give kroppen ordentlig hvile og tid til restitution. Efter træning kan du overveje Recovery boots. Det er oppustelige støvler, der trækkes op over benet og giver koncenteret massage af de ømme muskler, hvilket fremmer restitueringen i benene. Derudover hjælper de med at løsne op i kroppens kredsløb.

Det er vigtigt at behandle kroppen rigtigt både før, under og efter træningen, da de krop på denne måde bliver endnu sundere og stærkere og bedre forberedt til næste træningspas.