Under coronapandemien fik træningsudstyr i hjemmet en helt anden betydning, end det på noget tidligere tidspunkt har haft. Pludselig var alle fitnesscentre lukket, og vi danskere blev tvunget til at tænke anderledes og kreativt. Det har betydet enorm vækst i markedet for træningsudstyr og maskiner til at have stående derhjemme. Det gør sig i den grad også gældende på markedet for romaskiner. De populære maskiner giver mulighed for effektiv og intens træning, uden at det behøver at være voldsomt hårdt og belastende for ben, knæ og led. Den skånsomme arbejdsstilling, som man har, når man sidder på en romaskine, er god for mange danskere, der oplever smerter i kroppen efter for eksempel kortere løbeture.

På en romaskine kan du kombinere hård og effektiv træning med sjove og motiverende udfordringer, der gør det både nemmere og sjovere at komme igennem faste ugentlige træninger. Mange romaskiner er i dag udstyret med motiverende og udfordrende træningsprogrammer, der hjælper dig til at komme igennem dine planlagte træninger og derved også holde fast i de ofte store ambitioner for mere aktivitet i hverdagen.

Romaskinen er god for hele kroppen

Når man knokler på en romaskine, bruger man stort set samtlige muskler i ens krop. Du bruger benene til at sparke af på pladen til fødderne og spænder derefter op i ryggen og maven, samtidig med at du trækker tilbage med armene. Du får altså i løbet af hver eneste gentagelse aktiveret hele kroppen, hvilket gør det til en fantastisk træningsmaskine. I og med at alle de større muskelgrupper bliver aktiveret på en romaskine, er den ideel til træning, hvis du ønsker at forbrænde mange kalorier og dermed tabe dig. Du forbedrer også dit kredsløb på en romaskine, fordi du bruger hele kroppen igennem træningen.

Romaskinen er langt mere skånsom for dine led og ledbånd end for eksempel almindelig løb er. Det er dog slet ikke noget problem at få banket pulsen hurtigt op, da du nemt kan tage et par hurtige gentagelser og derefter mærke, at du bruger hele din krop. Derfor er der mange, der bruger en romaskine i forbindelse med længere genoptræninger efter operationer eller skadesforløb eller som supplement til anden træning eller sport til at styrke den gode grundform og kondition.

Find den romaskine, der passer til dit hjem og dine træningsbehov

Der findes et utal af forskellige romaskiner på markedet, og derfor kan det hurtigt blive en anelse uoverskueligt at holde styr på, hvad de forskellige romaskiner kan, og hvad de ikke kan. Derfor kræver det noget tid at sætte sig ind i markedet og sammenligne de forskellige romaskiner på markedet. Det kan derfor godt være ret tidskrævende, hvis du ønsker at finde den romaskine, der passer helt perfekt til dit hjem og dine træningsbehov.

Det kan være en god ide at starte med at kigge på dig selv, og hvilke krav og forventninger du har til din kommende romaskine. Hvor meget regner du med at komme til at træne på den, hvor ambitiøs forventer du at være, hvor avanceret skal romaskinen være i forhold til udvalg af træningsprogrammer og indstillinger for modstanden, hvor meget plads har du til at have en romaskine stående, samt selvfølgelig dit budget. Derfor kan du med fordel overveje følgende ting, når du er på jagt efter din kommende romaskine:

  • Romaskinens vægt og indbyggede hjul og dermed mulighed for at flytte rundt på den
  • Mulighed for at folde romaskinen sammen
  • Størrelsen på maskinen
  • Antallet af træningsprogrammer
  • Antallet af niveauer for indstillingen af modstanden
  • Muligheder for overvågning af dine data under træning
    • Puls, watt, tid, distance, åretag pr. minut osv.

Gør træningen sjovere

En af de store fordele ved at have træningsudstyr som for eksempel en romaskine derhjemme er, at du nemt kan placere et tv eller musikanlæg foran maskinen. Derved kan du høre din yndlingsmusik, streame din yndlingsserie eller følge med i de vigtigste fodboldkampe, imens du træner. På den måde bliver det både sjovere at komme igennem træningerne, og du vil formentligt opleve, at det bliver nemmere for dig at sætte dig op til en hård træning, når du ved, at du samtidig kan blive underholdt hele vejen igennem.