I år vil du prøve noget nyt. Noget du har holdt dig fra, for når man har ferie, tager man sydpå. Det er i hvert fald det, du er blevet bildt ind hele livet. I år tager du på skiferie. Hvornår skulle man ellers tage på skiferie, hvis man altid tager sydpå i ferierne?

Det er dog mere omkostningsfuldt, end du regnede med, men nu er turen bestilt. Først og fremmest skal du have skiudstyr. Ellers kommer du ikke langt på bakkerne. Du kan finde masser af skiudstyr hos AktivVinter.dk.

Skiudstyr

Selvfølgelig kan du sagtens leje skiudstyr hos de fleste skisportssteder, men der er nu noget fedt ved at have sit helt eget. Desuden skal du ikke betale for skader, hvis du kommer til at ødelægge skiudstyret.

Helt basalt har du brug for fem ting udover tøjet. Uden ski kommer du ingen vegne, dem er der tydeligvis brug for. Derudover skal du have dig et par skistøvler og skistave, så du ikke ender i grøften eller i nakken på de andre turister. For en sikkerheds skyld køb da også en hjelm og briller, så du ikke kommer til skade eller blændes af sneen.

Det rigtige tøj

Når det er sagt, er tøjet noget af det vigtigste. Selvom du suser rundt og sveder, skal tøjet være varmt nok til at beskytte dig mod forfrysninger som følge af fugten på huden.

Til at forhindre sveden i at nå ud i alt tøjet er det en god idé at investere i noget skiundertøj. Det holder dig samtidig varm. Derefter kommer mellemlaget, som kan være en ski- eller fleecetrøje, der fungerer som ekstra varmeisolering. Til sidst er der det yderste lag, som beskytter dig mod naturens elementer: Skibukser, skijakke, hue, handsker og en halsedisse.

Med dette burde du nu være klar til at fare rundt på skibakkerne.