Har du prøvet kræfter med roning? Ellers er det på høje tide. Det er en utrolig skøn motionsform, som kan forlænge din levetid. Roning er nemlig virkende til at udvikle din muskelstyrke i både ben, arme og ikke mindst forbedre dit kredsløbs sundhed.
De mange fordele ved roning
Der er en masse fordele ved roning. Måske også flere end som du lige ved. Først og fremmest, så kan man som roer styrke sin ryg og positur gevaldigt. Dette er en stor fordel, hvis du døjer med ryg- og lændeproblemer, og ønsker at gøre din ryg stærkere. Dette kan både være hvis du har gående, siddende eller stående arbejde. Man siger at cirka 35-50% procent af den voksne befolkning har ryg- eller lændesmerter. Dette kan du altså mindske risikoen for ved roning.
Så ikke nok med at roning kan forlænge din levetid, så kan det også være medvirkende til at forbedre din nuværende levestandard og livskvalitet.
Roning er desuden et godt valg til kredsløbstræning, da det er meget skånsomt for kroppens led og knogler. Roning er således det, som man kalder “low-impact”-træning af kroppens muskler. Der er ikke nogle hårde stød, som fx kan være ved andre sportsaktiviteter såsom løb, fodbold, håndbold og lignende.
Ikke nok med at roning er effektiv til styrke, så er det også effektivt, hvis du ønsker at tabe dig. Hvis du sidder ved en romaskine én time, så kan du forbrænde helt op til 500 kalorier. Romaskinen er således en vaskeægte gave til dig, som ønsker at nå det hele på blot den halve tid.
Sådan ror du korrekt
Før du kan få det maksimale ud af roningen, så er det nødvendigt, at du har helt styr på teknikken. Dette er uanset om du bruger en romaskine eller ror ude i det fri. Teknikken kan du lære ved en instruktør eller gennem videoer online.
Nogle af de klassiske fejl ved romaskinen er typisk:
- For tidlig tilbagetrækning af arme
- For tidlig åbning i hoften
- Kommer alt for langt ned at ligge i slutningen
- Kommer alt for langt frem i startposition
Find et tempo, som er passende for dig. Du skal ikke konkurrere med andre end dig selv. Man siger dog et typisk tempo er mellem 28-30 ro-tag pr. minut. Det fantastiske ved romaskinen er du heldigvis helt selv kan styre tempoet lige som du ønsker det.
Seneste kommentarer