Der er mange danskere, der ønsker at komme i bedre form eller tabe nogle kilo. For mange af os bliver det dog ofte ved tanken og drømmen, eller også løber det ud i sandet efter en kort og intens periode. Det kan være svært at ændre sin kost fra den ene dag til den anden i en i forvejen presset hverdag, og det er kun nogle af os, der har tid og overskud til at besøge fitnesscentret fast flere gange om ugen. Kan du genkende meget eller bare en smule af ovenstående, så bør du læse med her og få et lidt anderledes og alternativt perspektiv på en af de store udfordringer i mange danskeres travle hverdag.

Tag træningen med hjem med en romaskine

Mens det ikke er alle, der har mulighed for at komme i et fitnesscenter flere gange om ugen, så har alle med bare en smule plads derhjemme mulighed for at lave en investering, der tager træningen med hjem og indenfor hjemmets fire mure. Det kan du gøre på flere måder. En af de oplagte valg at kaste dine penge efter kunne for eksempel være en romaskine. En romaskine behøver ikke at fylde særligt meget derhjemme, da du kan få nogle modeller, der kan foldes sammen og nemt flyttes rundt og derved opbevares smart og praktisk. Har du derimod masser af plads derhjemme at boltre dig på, kan du finde adskillige forskellige modeller på markedet af romaskiner, der er spækket med alle de funktioner og træningsprogrammer, som du drømmer om, og som kan være med til for alvor at give dig motivationen i træning. En romaskine behøver ikke nødvendigvis at koste det hvide ud af øjnene, og det er en god og sjov måde at få aktiveret hele kroppen på.

Det bedste ved at have en romaskine i hjemmet

Der er mange gode grunde til at have en romaskine stående derhjemme. Din træning bliver meget mere fleksibel, og du kan træne, når du har tid og lyst til det. Nogle af de største fordele ved at have en romaskine derhjemme er:

  • Fleksibel træning, når det passer ind i din hverdag
  • Ingen transporttid til fitnesscentret
  • Mulighed for mange motiverende træningsprogrammer
  • Romaskinen aktiverer alle de større muskelgrupper i din krop
  • Styrkelse af dit kredsløb
  • Mulighed for høj kalorieforbrænding
  • Potentiale for stort vægttab og god kondition
  • Skånsom træning for dine muskler og led
  • Nogle romaskiner kan foldes sammen og er derfor praktiske at opbevare

Få aktiveret alle musklerne i din krop

En af de største fordele ved en romaskine er, at du aktiverer stort set samtlige muskler i din krop, når du træner på den. Du bruger fødderne og benene til at sætte af. Herefter spænder du op i både ryggen og maveregionen samtidig med, at du trækker tilbage med armene. Du laver altså en gentagende bevægelse, hvor hele kroppen bliver aktiveret og sat i bevægelse, hvilket er godt for dit kredsløb og blodomløb. Derudover skaber det en høj forbrænding, når alle de største muskelgrupper arbejder samtidig. Du vil derfor opleve en høj kalorieforbrænding ved brug af en romaskine, hvilket er godt, hvis du ønsker at tabe dig.

Det er derudover nemt at få pulsen banket op, når du sidder på en romaskine. Når alle musklerne arbejder på samme tid, kan du hurtigt få dine muskler til at skrige efter mere ilt efter bare nogle få meget kraftige gentagelser. Der er derfor mulighed for at komme i god form eller holde din gode kondition ved lige.

Romaskinen som alternativ

En romaskine er markant mere skånsom overfor dine muskler og led end for eksempel almindelig løb på landevej. Derfor bruges romaskiner ofte til genoptræninger efter skader eller som supplement til anden sportsgren eller idrætsudøvelse. Romaskinen er altså ideel for dig, som ønsker at komme i gang med at træne mere fast og efter faste træningsprogrammer, men særligt også for dig, som ønsker et supplement til din almindelige træning i hverdagen. Ved at ro efter sjove og udfordrende træningsprogrammer får du den bedste hjælp til at holde motivationen og glæden oppe ved din træning, og de hjælper dig til at træne mere effektivt.