Romaskinen er en helt fantastisk maskine. Den træner blandt andet både ens kondition, men inkluderer faktisk også styrketræning. Det er ikke uden grund, at alle fitnesscentre har mindst en romaskine. Overvejer du at inkludere romaskinen i den ugentlige træning eller vil du købe din egen romaskine til hjemmebrug? Så skal du selvfølgelig kende alle fordelene ved den lækre maskine. Her kommer derfor 5 fordele ved romaskiner. 

1. Træner din kondition

En af de 5 fordele ved romaskinen er, at den er perfekt for konditionstræning. Den træner både ens langtidsudholdenhed og ens korttidsudholdenhed. Desuden er den med til at forbedre ens kredsløb. Det hedder også kredsløbstræning, og her øger man altså sin iltoptagelse. Det betyder, at man har en højere udholdenhed og lavere risiko for at få forskellige hjertekarsygdomme. 

Det er selvfølgelig ens generelle kondition, som bliver trænet. Så det betyder, at man helt generelt vil komme i bedre form og blandt kan både cykle eller løbe hurtigere og længere. Så hvis man for eksempel har en ben skade, kan man med fordel bruge romaskinen til at vedligeholde sin form indtil, at man er tilbage og ikke længere skadet.

2. Også styrketræning

Når man tænker på romaskinen, tænker man ofte på puls- og konditionstræning – og det er det jo som sagt også i den grad. Men romaskinen kan altså meget med også. Når man bruger romaskinen rigtigt, træner man både ben, arme og ryg. Man skal starte med at bruge benene til at flytte sædet tilbage og først til sidst, bør man bruge sine arme og derved også ryg til at rykke åren helt tilbage. 

Mange er rigtig glade for at bruge romaskiner, da den netop træner både kondition og styrke. Man sparer altså tid, da man ikke først skal lave konditionstræning og derefter styrketræning.

3. Lav belastning på ben

Hvis du har problemer med ben-skader og ømhed i benene, skal du helt klart overveje at købe en romaskine

Når du bruger en romaskine, oplever du nemlig ikke, at dine ben bliver udsat for stød, som de for eksempel ville ved løb. Det er især leddene, som kan give problemer. Men en romaskine er altså rigtig skånsom mod leddene. Hvis du for eksempel løber eller laver anden træning, hvor leddene bliver belastet, risikerer du i fremtiden at have skader i benene eller hoften. 

Selv hvis du ikke er interesseret i at skifte hele din konditionstræning ud med romaskinen, kan det stadig være en god idé at gøre det en gang i mellem. Så er man nemlig stadig med til at skåne sine ben og led. Denne slags træning blivet også ofte kaldet ‘low impact’. 

4. Effektiv og tidsbesparende 

Romaskinen er som sagt rigtig effektiv, da den træner ens kondition samtidig med at den rammer flere store muskel grupper. Man sparer derfor en masse tid, da det er en slags 2-i-1 træning. 

Men den er faktisk også effektiv og tidsbesparende på en anden måde. Romaskinen er generelt en hård maskine. Den er utrolig effektiv og fordi den rammer så mange dele af kroppen under træningen, behøver man ikke bruge lige så langtid på den. Efter bare at have brugt den i et par minutter vil man allerede kunne mærke det. Ens puls stiger lynhurtigt, og musklerne bliver aktiveret med det samme. 

Hvor man snildt kan bruge en time på motionscyklen uden at være helt færdig bagefter, skal man slet ikke tæt på at bruge en time på romaskinen. Selv 30 minutter er faktisk rigtig hårdt. Romaskinen er effektiv på utrolig lidt tid. Så hvis man ikke har tiden eller overskuddet til at træne i lang tid, kan man roligt vælge romaskinen. Bare en træning på 10-15 minutter vil faktisk gøre underværker. 

5. God til både toning og vægttab

Romaskinen er en rigtig kalorieforbrænder. Man får pulsen op og rammer de største muskelgrupper – begge perfekte ting, hvis man ønsker at tabe sig lidt. Desuden var den jo også skånsom mod led. Det er vigtigt at tabe sig og komme af med noget af ens fedt før, at musklerne vil begynde at vise sig. 

Når først kiloene begynder at rasle af, vil man hurtigt kunne fornemme de muskler, som romaskinen har trænet. Ligesom romaskinen er god mod vægttab, er den nemlig også rigtig god, hvis man ønsker en mere tonet krop. Musklerne vil vokse, og man vil hurtigt se slank og trænet ud. 

I det hele taget er romaskinen bare en super maskine, hvis man ønsker at komme i form, være lidt sundere, tabe sig eller blive mere tonet.